Muziekkring Enkhuizen

Hét podium voor kamermuziek in West-Friesland

Sinds 1946

Privacybeleid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 3 november 2018       

  Delta Pianotrio

        Vera Kooper, piano

        Gerard Spronk, viool

        Irene Enzlin, cello

Sinds de oprichting in 2013 valt het Delta Pianotrio louter lof ten deel. Het trio sleept geregeld prijzen in de wacht, waaronder recentelijk een 1e prijs op de Orpheus Swiss Chamber Music Competition. Jeugdige passie gaat vergezeld van een gewichtig en volwassen begrip van de muziek. Onder meer Schubert en Auerbach staan op het programma.   

 

’s Middags organiseren we in samenwerking met de Muziekschool MOW  een masterclass voor leerlingen van de muziekschool.

Plaats: Huijs De Olifant, Olifantsteiger 4

Aanvang masterclass: 14.00 uur, toegang vrij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 13 februari 2019

 Brisk Blokfluitkwartet

       Suzanna Borsch

        Alide Verheij

       Marjan Banis

       Bert Honig

‘Brisk’ is een term ontleend aan de barokmuziek en laat zich vertalen als ‘levendig en wakker’. Het Brisk Blokfluitkwartet maakt al sinds 1986 naam met vele optredens, opnamen en cd’s die alle veelvuldig geprezen worden. De musici bespelen een enorme variëteit aan blokfluiten, die zij zorgvuldig bij elkaar gebracht hebben in de loop der jaren. Met een programma geheel gewijd aan J.S. Bach zal Brisk de luisteraar onderdompelen in betoverende bewerkingen van machtige fuga’s en fijnzinnige koralen.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 6 april 2019

         Ensemble Lautenwerk

         Stefanie True, sopraan

Tomoe Badiarova, viool

Panos Iliopoulos, klavecimbel

Giulio Quirici, teorbe

De onbekende Franse barokcomponist Jean-Baptiste Morin staat in dit internationale gezelschap centraal. Diens prachtige herontdekte cantaten zullen door het internationaal befaamdeEnsemble Lautenwerk ten gehore worden gebracht. De Canadese sopraan Stefanie True zal samen met hen voor het eerst sinds de 18e eeuw deze cantaten, die zijn opgedragen aan de graaf van Orléans, weer tot leven wekken tijdens hun release tour in seizoen 2018-2019.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 maart 2019

Donderdag 18 oktober 2018     

Yang Yang Cai, piano

Op jeugdige leeftijd won Yang Yang Cai al de eerste prijs op het Steinway Concours en viel ze in de prijzen op het Prinses Christina Concours. Sindsdien hebben vele podia (waaronder het Concertgebouw) deze jonge virtuoze mogen verwelkomen. Ditmaal reist ze af naar Enkhuizen om o.a. Mozart en Debussy ten gehore te brengen. Sinds 2015 studeert ze bij Jan Wijn aan het conservatorium van Amsterdam. Zij heeft onder meer masterclasses gevolgd bij grote namen als Dominique Merlet, Frederic Chiu en Boris Berman.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 29 januari 2019

Carel Kraayenhof, bandoneon

Juan Pablo Dobal, piano

Als er al één iemand verantwoordelijk is voor de onverminderde populariteit van koningin Máxima, heet die persoon Carel Kraayenhof. Met zijn Adiós Nonino wist hij haar (en vele anderen) tot tranen toe te ontroeren. Sindsdien heeft hij (inter)nationaal naam gemaakt met diverse ensembles waarmee hij de wereldmuziek, en dan vooral Zuid-Amerikaanse muziek, in de schijnwerpers zet. De vermaarde tangopianist Juan Pablo Dobal zal met hem een spectaculaire voorstelling verzorgen rondom de ongrijpbare tijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 18 maart 2019

Aristos Quartet

Tommaso Fracaro, viool

Dmitry Ivanov, viool

Sylvain Dessane, altviool

Otto Bakker, cello

Onder de bezielende leiding van Dmitry Ferschtman studeerde het Aristos Quartet in 2015 als eerste succesvol af in de 'Master Strijkkwartet' aan het conservatorium van Amsterdam. De bezetting werd in 2012 definitief, toen twee internationale strijkers zich hierbij aansloten. Het kwartet heeft sindsdien vele podia en toehoorders aangenaam verrast en zal in de Drommedaris o.a. Dvořák en Janáček uitvoeren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concert Agenda seizoen 2018-2019
3 november 2018
18 oktober 2018
29 januari 2019
13 februari 2019
6 april 2019
Cinema Enkhuizen verzorgt
in samenwerking met
Muziekkring Enkhuizen een aantal muziek documentaires. Informatie vindt u hier:

28 okt  Maria Callas

18 nov  Nelsons No 5

Uitverkocht!