Muziekkring Enkhuizen

Hťt podium voor kamermuziek in West-Friesland

Sinds 1946

Privacybeleid

 

ANBI status

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 14 november 2019               

           Trio Rodin

 Carles Puig, viool

   Esther GarcŪa. cello

   Jorge Mengotti, piano

Sinds de oprichting in 2011 valt het Trio Rodin veelvuldig in de prijzen met zijn aansprekende programma’s en uitvoeringen.  De drie musici weten daarnaast veel luisteraars te beroeren via de radio en sleepten voor hun debuutalbum met muziek van de Spaanse componist Enrique Granados de ‘Gold Medal’ binnen in de Global Music Awards. Naast hun succes naar het buitenland treedt het trio nog regelmatig op in Nederland. In Enkhuizen spelen zij het programma Zullen we dansen? met muziek van o.a. Bernstein, Sjostakovitsj en Schoenfield.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 12 februari 2020

DaniŽl van der Hoeven, piano

 

Gerenommeerd pianist DaniŽl van der Hoeven heeft al meerdere internationale prijzen geregistreerd. Zo won hij in 2013 het Internationaal Bach Concours in WŁrzburg en kon hij in 2015 twee grote concoursen in resp. Frankrijk en de V.S. op zijn naam schrijven. Van der Hoeven verzorgt een programma rondom het thema ‘dansen’. Hij vangt aan met J.S. Bach en via o.a. Debussy en Ravel eindigt hij zijn muzikale dansreis met de moderne componist Rudolf Escher.         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelast Vrijdag 3 april 2020 – special       

Magda Mendes en ensemble

Magda Mendes, zang

Ward Veenstr, gitaar

Astrid Haring, harp

Brandt Attema, bastrombone

Fadozangeres Magda Mendes won met haar album Oliveiras de Goude Notekraker 2018. Deze ode aan het Portugese platteland kon de jury en het publiek enorm bekoren. Haar eigen composities bieden een kijkje in de ziel van het vergeten platteland van Portugal dat onlangs nog werd geteisterd door enorme bosbranden. Met teksten over o.a. eeuwenoude olijfbomen bezingt ze overtuigend  haar geboortestreek met haar ensemble.   

Naar nieuwe datum wordt gezocht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 maart 2020

Maandag 14 oktober 2019     

Dostojevski Kwartet

Charlotte Basalo Vazquez, viool

Julia Kleinsmann, viool

Lisa Eggen, altviool

Emma Kroon, cello

In oktober 2014 werd het Dostojevski Kwartet opgericht. Exact 5 jaar later viert het zijn eerste jubileum met een afwisselend programma. In die vijf jaren hebben de musici al vele grote podia mogen betreden, bijv. het Concertgebouw. Ook waren ze te gast op diverse festivals waaronder het Kamermuziekfestival in Utrecht en de Strijkkwartet BiŽnnale te Amsterdam. In oktober 2019 zullen de musici in Enkhuizen onder meer werken spelen van Beethoven en DvořŠk.

 

 

 

 

 

Page: 3 november 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 11 januari 2020

Ardemus Quartet

Lisa Wyss, sopraansaxofoon

Lovro Merčep, altsaxofoon

Jenita Veurink, tenorsaxofoon

Deborah Witteveen, baritonsaxofoon

Ardemus betekent letterlijk ‘wij branden’ en onder deze vurige naam probeert het Ardemus saxofoonkwartet hun eigen passie over te brengen op het publiek. Sinds de oprichting van dit kwartet 5 jaar geleden wisten de musici dit muzikale vuur te ontsteken op diverse festivals en concoursen wat hun vele prijzen opleverde. Met het programma Jewels hopen zij ook de Drommedaris te verwarmen.   

’s Middags organiseren we in samenwerking met de Muziekschool MOW  een masterclass voor leerlingen van de muziekschool.

Plaats: Huijs De Olifant, Olifantsteiger 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelast Dinsdag 17 maart 2020

Anastasia Feruleva, cello

Frank van de Laar, piano

De van origine Russische celliste Anastasia Feruleva behaalde haar masterdiploma summa cum laude bij Larissa Groeneveld aan het Koninklijk Conservatorium. Zij speelde reeds op diverse podia in Europa en studeert nu in Berlijn bij Troels Svane. Met haar cello uit 1710 zal ze met pianist Frank van de Laar een gevarieerd programma ten gehore brengen met werken van 4 grote Oost-Europese componisten (Stravinsky, Chopin, Martinu en Rachmaninov). Frank van de Laar studeerde aan het conservatorium te Amsterdam en heeft  vele prestigieuze prijzen in de wacht gesleept. Thans is hij hoofdvakdocent piano in Zwolle en Arnhem.

Naar nieuwe datum wordt gezocht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concert Agenda seizoen 2019-2020
14 november 2019
14 oktober 2019
11 januari 2020
12 februari 2020
3 april 2020
Cinema Enkhuizen verzorgt
in samenwerking met
Muziekkring Enkhuizen een aantal muziek documentaires.