Muziekkring Enkhuizen

Hét podium voor kamermuziek in West-Friesland

Sinds 1946

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 18 november 2017       

  Klára Würtz, piano

 

Deze avond zal u ondergedompeld worden in Beethoven, die ondanks de strenge klassieke vormen van zijn tijd toch talloze emoties met zijn stukken weet op te roepen. Klára Würtz is een gerenommeerd pianiste, die zowel op nationaal als internationaal niveau vele concerten heeft verzorgd en meerdere cd’s heeft uitgebracht.   

‘s Middags hopen we in samenwerking met de Muziekschool MOW  een masterclass voor leerlingen van de muziekschool te kunnen organiseren.

Plaats: Huijs De Olifant, Olifantsteiger 4

Aanvang masterclass: 14.00 uur, toegang vrij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 14 februari 2018

      

 Karin Strobos, mezzosopraan         Felicia van den End, fluit  Daria van den Bercken, piano   

Alhoewel deze dames alle drie een drukke en bruisende solocarričre hebben, kunnen ze het niet laten om als trio concerten te blijven geven! In  2008 wonnen ze met deze samenstelling de Debuut Publieksprijs en hebben daarna met groot succes podia in binnen- en buitenland betreden.  De luisteraar zal in dit concert kennismaken met diverse werken van o.a. Fauré , De Falla en Massenet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 19 april 2018

         Schulhoff Trio

 

In 2007 mocht de Muziekkring het Schulhoff Trio al eens verwelkomen en dit jaar zijn ze terug met een programma waarin klassieke stukken van o.a. Bach en Mozart afgewisseld worden met moderne, avontuurlijke werken van de Braziliaan Heitor Villa-Lobos en de Moraviër Klement Slavický, beiden favoriet bij het Schulhoff Trio. Het Schulhoff Trio (opgericht in 2001) geeft concerten op kamermuziekpodia in het hele land, waaronder de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concert Agenda seizoen 2017-2018
18 november 2017
12 oktober 2017
19 april 2018
16 januari 2018
14 februari 2018
19 april 2018
19 april 2018
19 april 2018

Donderdag 12 oktober 2017

Berlage Saxophone Quartet met Jan Brokken (Special)

 

Een bijzondere opening van de concertreeks waarin het Berlage Saxophone Quartet de Special van dit jaar ‘De weg naar de vrijheid’ weggeeft. Het saxofoonkwartet speelt werken van verscheidene componisten die in aanraking zijn gekomen met oorlog en vrede, o.a. van  Eisler, Schulhoff en Sjostakovitsj. Auteur en verteller Jan Brokken zal deze composities vergezeld laten gaan met verhalen uit eigen werk over zoektochten naar vrijheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 16 januari 2018

Bob van der Ent, viool Daniël Kramer, piano

       

Het duo Bob van der Ent en Daniël Kramer brengt de luisteraar echte Weense klassiekers ten gehore van Mozart, Schubert en Brahms.  

Beide musici hebben internationaal gesoleerd en zijn tegenwoordig vooral actief binnen Nederland. Bob van der Ent is o.a. bekend van zijn geprezen vioolvertolkingen van Nederlandse componisten en Daniël Kramer heeft in zijn hoedanigheid als repetitor samengewerkt met grootheden als  Harnoncourt en Pappano.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 19 maart 2018

The Soloists of the Chamber Philharmonic Europe

Vier musici van het in Berlijn gevestigde Chamber Philharmonic Europe o.l.v. Leonid Tritus zullen  de luisteraar strijkkwartetten van Mozart, Borodin en Schubert brengen. Het gezelschap is opgericht in 2006 en de musici zijn afkomstig zijn uit maar liefst 18 verschillende landen. Deze vier solisten voelen zich naast dit veelzijdige orkest geroepen om geregeld in kwartetvorm op te treden.