Muziekkring Enkhuizen

Hét podium voor kamermuziek in West-Friesland

Sinds 1946

Privacybeleid

 

Yang Yang Cai, piano

Concert

Donderdag 18 oktober 2018

Aanvang 20.15 uur

Zaal: Drommedaris, Syngentazaal

 

 

 

 

Donderdag 18 oktober 2018, Drommedaris Enkhuizen, Syngentazaal, aanvang 20:15 uur.

 

Losse kaarten: € 17,50,-

Reserveren? reservering@muziekkringenkhuizen.nl

 

Programma: ‘Programma: Mozart, Debussy, Szymanowski en Chopin

 

Yang Yang Cai (1998) begon met pianospelen op vijfjarige leeftijd bij Noor Relijk.

In 2009 vervolgt zij haar pianostudie bij de pianopedagoog Jan Wijn. Sinds 2015 studeert ze bij hem aan het Conservatorium van Amsterdam. Yang Yang heeft masterclasses gevolgd bij onder anderen Matti Raekallio, Jerome Rose, Mikhail Voskresensky, Jacques Rouvier, Dominique Merlet, Igor Roma, Frederic Chiu, Klaus Hellwig en Boris Berman. In 2006 won zij op zevenjarige leeftijd in haar categorie de eerste prijs van het Nationaal Concours Jong Muziektalent. In 2008 behaalde zij als negenjarige de eerste prijs op het Steinway Pianoconcours, waarna zij Nederland vertegenwoordigde op het Internationale Steinway Festival. Ze speelde in de fameuze Laeiszhalle te Hamburg en ontving lovende recensies van de plaatselijke pers.

 

In 2013 won zij de tweede prijs van het Prinses Christina Concours. Datzelfde jaar won Yang Yang de Junior Finale van het Young Pianist Foundation Competition. In deze finale speelde zij – met het Yehudi Menuhin School Orchestra – Mozarts Pianoconcert no.14 in Es.

 

Naast de Laeiszhalle heeft Yang Yang onder meer gespeeld in het Concertgebouw in Amsterdam, het Muziekgebouw aan ’t IJ, het DeLaMar theater en het Koninklijk Theater Carré. In 2015 speelde zij op uitnodiging van de Netherlands Trade and Investment Office in Taipei (Taiwan). Daarnaast nam zij onder meer deel aan The International Holland Music Sessions, Grachtenfestival Amsterdam, Festival Wonderfeel, Festival Jong Talent Schiermonnikoog en Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog.

 

Sinds 2014 is Yang Yang verbonden aan de Piano Academy van het Piano Duo Festival Amsterdam. Samen met Florian Verweij vormt zij een succesvol pianoduo. Ze treedt ook regelmatig op met cellist Alexander Warenberg. Hiernaast vormt zij met violist Shin Sihan en cellist Alexander Warenberg het Amsterdam Piano Trio. Yang Yang bespeelt een schitterende Bösendorfer uit 1923. Deze bijzondere vleugel is haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

 

18 oktober 2018