Muziekkring Enkhuizen

Hét podium voor kamermuziek in West-Friesland

Sinds 1946

Karin Strobos, mezzosopraan; Felicia van den End, fluit; Daria van den Bercken,piano.

Concert

Woensdag 14 februari 2018 Aanvang 20.15 uur

Zaal: Drommedaris, Syngentazaal

Woensdag 14 februari 2018, Drommedaris Enkhuizen, Syngentazaal, aanvang 20:15 uur.

 

Losse kaarten: € 17,50,-

Reserveren? reservering@muziekkringenkhuizen.nl

 

Programma: diverse werken van Fauré, maar ook componisten als Bizet, Massenet, Da Falla en Rossini komen aan bod.  

 

Karin Strobos, mezzosopraan

Felicia van den End, fluit

Daria van den Bercken, piano

 

 

Winnaars van de Debuut Publieksprijs! Alhoewel ze alle drie een solo carrière hebben kunnen Karin, Felicia en Daria het niet laten om als trio concerten te blijven geven! Een gouden combinatie, zo bleek na een tour in alle grote zalen van Nederland in de serie Het Debuut waarna zij als bekroning de Debuut Publieksprijs wonnen. Zij traden als trio ook buiten Nederland op in o.a. Jordanië en Syrië, op uitnodiging van de Jordanian-Dutch Friendship Association.

 

Een concert met het Strobos-Van den End-Van den Bercken trio brengt de luisteraar grote diversiteit in repertoire en bezetting. Van opera aria’s tot romantische sonates, van Rossini tot nieuw werk dat speciaal voor dit trio is gecomponeerd. Gedrieën geven ze bovendien toelichting op de uitgevoerde stukken.

 

Karin Strobos sloot in 2009 haar studie aan het Utrechts Conservatorium af met de hoogste onderscheiding. Ze won verschillende prijzen en was ensemble lid bij de Opera Studio Nederland. Zij ontving zanglessen van Brigitte Fassbaender, Iris Dell’Acqua, Gemma Visser en Margreet Honig.

Karin trad veelvuldig op als soliste bij o.a. het Residentie Orkest, Het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch  Orkest. Willem Jeths schreef speciaal voor Karin twee delen in zijn Eerste Symfonie, hiermee maakte Karin haar debuut in de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw van Amsterdam met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart.

Zij brak internationaal door als Octavian in Der Rosenkavalier van Richard Strauss onder leiding van Sir Simon Rattle. Behalve in opera’s is ze ook veelvuldig te horen op festivals en bij orkesten. Tijdens haar studie volgde ze de Internationale Liedklas van Udo Reinemann, waar ze een grote liefde opdeed voor de liedkunst.

Karin zingt ook graag in andere kamermuzieksamenstellingen: met haar vaste pianiste Else Sterk met Sax en Stix en Cello8ctet Amsterdam. Karin ontving prijzen als de Grachtenfestivalprijs 2011 en het Gouden Viooltje. In 2008 won ze samen met Felicia en Daria de Debuut Publieksprijs.

 

Felicia van den End begon haar fluitstudie in de Jong Talentenklas van het Utrechts Conservatorium, waarna ze cum laude afstudeerde bij Abbie de Quant. Naast haar studie in Utrecht, heeft Felicia ook lessen gevolgd aan het Conservatoire de Paris bij Pierre-Yves Artaud en het Conservatoire de musique de Genève bij Jacques Zoon. Ook volgde ze masterclasses bij de Franse fluitist Patrick Gallois in de Accademia Musicale Chigiana in Siena en bij Philippe Bernold in Nice. Naast haar opleiding aan het conservatorium, behaalde ze haar mastersgraad aan het Centrum voor Studie en Documentatie van Latijns-Amerika (CEDLA) aan de Universiteit van Amsterdam.   

Felicia geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Zo heeft ze in 2002 een concerttournee door Japan gemaakt. Als soliste trad ze op met onder andere het Antonio Lucio Kamerorkest, het Noord-Hollands Symfonieorkest, Camerata Amsterdam en het Nederlands Kamerorkest, waarmee ze in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam speelde.

Felicia behaalde in 1997 en in 1998 de 1e prijs bij het Nationaal Fluitconcours. In oktober 2002 deed ze een tournee door Japan. In 2003 won zij de 1e prijs bij het nationaal concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en werd ze 'Jong Muziektalent van het jaar'. In datzelfde jaar won ze ook de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours. Dat resulteerde onder andere in een optreden in de Carnegie Hall te New York. Verder won ze dat jaar ook de 1e prijs bij het internationale fluitconcours Jeunesses Musicales in Boekarest en kreeg ze de Essent Music Award voor jong talent. In 2009 won ze de Elisabeth Evertsprijs. Zij treedt op als soliste met orkesten in binnen- en buitenland, en speelt daarnaast ook veel kamermuziek. Felicia heeft een exclusief platencontract bij Sony Classical.

 

Daria van den Bercken behoort tot de origineelste pianotalenten van Nederland. Zij werd in 1990 toegelaten tot de Jong Talentklas van het Rotterdams Conservatorium. Daar studeerde zij bij Mila Baslawskaja, bij wie zij in 2002 aan het Conservatorium van Amsterdam afstudeerde. Daarnaast studeerde zij bij Naum Grubert en later in Bloomington bij Menahem Pressler en Leonard Hokanson.

Daria maakte in 2007 haar debuut bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Joann Falletta met het pianoconcert van Clara Schumann. Zij werd het jaar daarop opnieuw uitgenodigd voor Mozarts pianoconcert in C, KV 467 o.l.v. chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin. In 2009 speelde zij opnieuw met dit orkest, ditmaal de Oiseaux Exotiques van Olivier Messiaen. In 2016 vertegenwoordigde Daria de functie ‘Artist-in-residence bij het Los Angeles Chamber Orchestra, in die hoedanigheid gaf ze zowel concerten en verzorgde muzikaal onderwijs. In 2017 maakte Daria haar debuut met het Orchestre Philharmonique de Radio France en Ton Koopman.        

Zij specialiseert zich in onder meer de zelden gespeelde klaviermuziek van Georg Friedrich Händel, die zij propageert met opvallende acties, zoals huisconcerten in Amsterdam en een concert in São Paulo in de zomer van 2012, waarbij zij met haar concertvleugel aan een hijskraan hing. Ze won prijzen op onder meer het Steinway Concours en het Prinses Christina Concours en nam de Vriendenkrans in ontvangst. Daria heeft een exclusief platencontract bij Sony Classical.