Muziekkring Enkhuizen

Hťt podium voor kamermuziek in West-Friesland

Sinds 1946

Privacybeleid

 

DaniŽl van der Hoeven, piano

Concert

Woensdag 13 februari 2019 Aanvang 20.15 uur

Zaal: Drommedaris, Syngentazaal

Woensdag 12 februari 2020, Drommedaris Enkhuizen, Syngentazaal, Aanvang: 20:15.

 

Losse kaarten: € 20,50,-

Reserveren? reservering@muziekkringenkhuizen.nl

 

Programma: Dansreis door Europa: o.a. Bach, Debussy en Escher

 

 

DaniŽl van der Hoeven won prijzen bij diverse concoursen. In 2015 ontving hij zowel bij het Internationaal Pianoconcours van Lagny-sur-Marne (Frankrijk) als het Seattle Internationaal Pianoconcours (VS) een 2e prijs. In maart 2013 werd Van der Hoeven winnaar van het Internationaal Bach Concours in WŁrzburg (Duitsland). Bij het Internationaal Bach Concours in Leipzig (2014) ontving hij een Speciale Prijs, en in hij was finalist bij de Internationale Pianoconcoursen in Gorizia, ItaliŽ (2014) en Malta (2015). In april 2010 won DaniŽl van der Hoeven de hoofdprijs, een CD-opname en de Yuri Egorov Gold Medal bij het 4e YPF Nationaal Pianoconcours 2010 in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. Prijzen bij het Prinses Christina Concours leidden tot een optreden in Carnegie Hall in New York in het najaar van 2005.

 

Van der Hoeven trad behalve in Nederland op in onder andere BelgiŽ, Frankrijk, Engeland, Duitsland, ItaliŽ, TsjechiŽ, RoemeniŽ, Polen en de Verenigde Staten. Hij soleerde met diverse Nederlandse orkesten, zoals het Asko/SchŲnberg ensemble en JeugdOrkest Nederland. DaniŽl van der Hoeven is ook zeer actief in de kamermuziek.

 

Zijn debuut-cd met werken van Prokofjev en Bartůk kwam 2013 uit en werd zeer positief ontvangen. Commentaar uit de pers:

 

"… De transparantie en samenhang die pianist DaniŽl van der Hoeven op deze debuut-cd laat horen liegen er niet om. … Het geheel is voor hem belangrijker dan het gemakkelijk scoren met louter effecten. Sprankelende klanken van een vakman."

(Rudolf Nammensma, Leeuwarder Courant)

 

"Zijn aanpak van Prokofjevs 'Negende sonate' getuigt van klasse. In Bartůks 'Sonate' en 'In de openlucht' is de (ritmische) precisie bloedstollend. … Kan niet wachten hem een keer live te horen spelen."

(Maarten-Jan Dongelmans, Gelderlander)

 

In 2014 is zijn tweede cd, "Bach and Co." verschenen.

'Pianist' gaf deze 5 sterren voor zowel uitvoering als opname:

"… een pianist van uitzonderlijke klasse. Zijn toon boeit van meet af aan. - Prachtig, de transparantie van zijn architectuur, zijn toon en de intimiteit die hij ons van tijd tot tijd doet geworden. Alsof je met de componist alleen bent en er verder niemand bij mag zijn."